Inbouwruiten buscamper

Advies op maat

Wij adviseren u graag bij inbouw van ruiten in een gesloten bestelbus voor de ombouw tot camper. Er zijn veel mogelijkheden en de keuze kan afhangen van de inrichting van de bus, plaats van  bijvoorbeeld het bed of de douche of eettafel.

Verschillende mogelijkheden zijn:

  • Vaste ruit, meest eenvoudige ruit, deze kan niet open. De ruit wordt op de carrosserie gelijmd. Leverbaar in de standaard tint, maar ook vaak als privacy glas. Deze ruiten kunnen worden ingebouwd in alle delen achter de cabine, ook de achterdeuren of de klep.
  • Schuifcassette ruiten, deze ruiten bestaan uit een grote ruit met daarin en kleine beweegbare schuifruit. Inbouw van de ruiten meestal in het middendeel van de bestelbus en in de schuifdeur. Veel van deze ruiten zijn ook met een insectenhor leverbaar.
  •  Universele schuif of klapruiten, ookwel camperruiten genoemd. Deze ruiten zijn van hoogwaardig kunststof en leverbaar in veel afmetingen. De ruiten worden meestal geleverd met een vliegenhor en een verduistering.

Getint glas of Privacy glas?

We maken onderscheid in standaard getint glas (groen glas) of privacy glas. Standaard heeft de zelfde tint als de voorportier ruiten, privacy is 83% getint. Dat is prettig tegen de zon en verminderd de inkijk op uw waardevolle spullen in de camper.

Vaste ruit

Een vaste ruit kan op de meeste plaatsen worden ingebouwd. Deze ruiten zijn altijd precies op maat voor een bestelauto en moeten dus ook per merk type en uitvoering worden besteld. Rekening houdend met de lengte, hoogte en uitvoering van de bestelauto. Ook het aantal en de plaats van een schuifdeur(en) is van belang.

Deze ruiten kunnen zowel de zijkant, schuifdeur en achterdeuren of klep worden ingebouwd.

 

Schuifruit van glas

Schuifcassette ruiten zijn vaste ruiten die binnen de ruit een beweegbaar deel heeft wat open kan schuiven. We hebben voor veel modellen en type bestelwagen mogelijkheden om deze ruiten in te bouwen.

Voor deze ruiten zijn er diverse uitvoeringen leverbaar:

Naast de ruiten per model hebben we ook diverse universele schuifruiten die op alle plaatsen in de buscamper kunnen worden ingebouwd.

Camperruit kunststof

Deze ruiten zijn van dubbel kunststof en kunnen open klappen of schuiven. Door de universele maat zijn deze ruiten vrijwel overal in te bouwen, dit kan zowel aan de zijkant als de achterkant van de buscamper.

Schuifruiten wordt meestal toegepast achter de schuifdeur om beschadigen te voorkomen als de schuifdeur wordt geopend met het ruit open.

Deze ruiten kunnen zijn voorzien van een vliegenhor en verduistering, maar zijn ook zonder leverbaar afhankelijk van het model.